Măslina buclucașă și Sfântul Mihail!

Să nu credeți că de când țin Fixul, nu am păcătuit. Nu v-am povestit de măslina buclucașă. Când am fost la magazin, era trecut de ora 16.00, să fi fost vreo 20 de minute trecute de fix, și văd măslinele, mari, negre, frumoase!
– Nu vă supărați,( eu , către vânzătoare) aș vrea să știu dacă măslinele sunt sărate!
– Nu , nu sunt sărate .
-Sigur nu sunt? Eu nu mănânc sărat și aș vrea să nu fie sărate.
– Nu, doamnă, nu-s. Ia să gust una.
Femeia gustă, văd pe fața ei ceva ce cu siguranță nu ați da importanță. O grimasă minusculă, doar că era acolo.
-Vreau să gust o măslină.
Îmi dă femeia o măslină, o bag în gură și deodată toată sarea din Marea Neagră e în creierul meu. Bulbuc niște ochi, femeia se uită speriată la mine, eu ies afară din magazin și scuip măslina.
-Va e rău???? Vă dau niste apă. S-a întâmplat ceva?
– Doamnă nu, nu e ora mea de masă, iar maslina e sărată. Îmi dați totuși 300 de grame.
Apoi i-am explicat reacția mea și am povestit despre grupul nostru. Când m-am întors, să plec din magazin, în spatele meu stăteau încă 4 doamne cu ochii cât cepele și urechile ca de lup. „Am memorat, orele, voi încerca să țin ,” spune una dintre ele!
Nu știți ce fericire mai mare am avut atunci când , la coafor, m-am întâlnit cu o doamnă, care mi-a mărturisit că e foarte încântată de Fix, ca la vârsta ei a reușit să dea jos 4 kilograme într-o lună, încercând multe diete care nu au avut rezultate. Asta înseamnă că funcționează și nu pot decât să mă bucur.
De  Sf. Mihail și Gavril, soțul mă anunță sâmbătă, ca duminică își face ziua. Așa că pune-te Mărie și fă un meniu. Ei nah, o ciorbă și o friptură și gata. Mă prinde la ora 16.00 așteptând musafiri, la ora 16.40 pun ciorba fierbinte pe masă. Ora 17.30, nu s-a atins nimeni de ciorbă, pentru că nu mănânc eu. Așa că am păcătuit. Am pus ciorbă în farfurii, mi-am pus și eu un polonic și am mâncat. Apoi….nu știu de ce…parcă îi fugărea cineva, au vrut unii și friptura, dar nu le-am pus-o în fața decât la 18.30. Și am mâncat. Am servit un vin alb….Am mâncat o felie de tort. În jurul orei 20, terminasem.
A doua zi pe cântar, șoc și groază. Erau vreo 2 kilograme în plus. Ferească. Să vezi tu Mărie ce ai de muncit.  Într-o săptămână am remediat problema kilogramelor!

Sunt și excepții pe care ți le poți permite, să nu fie multe în schimb. Am stagnat 5 săptămâni în iarna, alte 3 în primăvară, alte 2 prin aprilie. Mă bucur că s-a întâmplat asta. Slăbisem vreo 11 kilograme în primele 3 luni, începuse să îmi cadă părul și să am dureri crunte de spate. Am început iar să citesc. Când nu pricepeam ceva, îmi sunam un amic, care a terminat medicina și îl tromboneam la cap minute în șir. Ultima dată,  l-am făcut la psihic:))) Am aflat în schimb informații prețioase. Așa că, stagnarea mi-a fost benefică. Regenerarea părului într-o cură de slăbire, durează cel putin șase luni. Durerile de spate erau cauzate de slăbirea bruscă percepută de creier și obișnuirea acestuia  ( și a coloanei) cu noua greutate.

3 comentarii »

    • Semnele caderii parului pot fi urmatoarele, fie ar trebui sa faceti niste analize pentru tiroida, fie faptul ca ati slabit intr-un timp atat de scurt un numar de 3 kg, corpul nefiind obisnuit cu asta, riposteza. Asadar, consum mai mare de legume verzi si multa apa. Daca va cade parul, inseamna ca s-a si uscat! Daca si inainte v-ati confruntat cu caderea parului, constipatie, sindrom premenstrual sever, crampe musculare, etc, atunci faceti analize pentru markeri tiroidieni.

      Apreciază

  1. Buna ziua!
    imi este putin rusine dar…Eu am inceput fixul cam de 2 luni si exceptand cele 3 kg pe care le-am dat jos in primele 2 sapt., nu s-a mai dus nimic dar nici nu s-a mai pus nimic la loc cu toate ca (de aceea mi-e rusine), nu respect intocmai orele, adica nu la minut. Mananc si cu 5-10 min. inainte sau dupa fix. Credeti ca acesta e motivul pentru care nu s-a mai dus nimic? De astazi am inceput sa beau cei 2 l de apa. Pana acum n-am facut-o. Beam apa cand apucam si, sigur, nu erau 2 l pe zi. Ce ziceti de un asemnea comportament deplorabil? Va rog, dati tare ca sa ma trezesc….

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s