Plată sau minerală( carbogazoasă)?

De fiecare dată când ne apucăm de câte o cură de slăbire, bem numai apă plată pentru că vrem să fim mai suple. Nimic greșit în asta.  E greșit doar când spunem că apa minerală ( de fapt cu dioxid de carbon – adică adăugat de mânuța omului) îngrașă. Din punct de vedere caloric, amândouă sunt la fel. Adică 0 calorii.

A, da? Și de ce spunem că apa minerală ( carbogazoasă) îngrașă? Pentru că nu știm ca și apa plată este tot o apă minerală. Apa  minerală ( cu dioxid de carbon) îţi conferă rapid senzaţia de saţietate şi te împiedică să consumi porţii generoase de mâncare sau să iei gustări nesănătoase. Pentru a te bucura de acest beneficiu, se recomandă să  consumi un pahar de apă minerală  ( carbogazoasă) înainte de masă.
Apoi, când organismul tău este deshidratat, poţi simţi că îţi este foame şi recurgi la tot felul de gustări mai mult sau mai puţin sănătoase pentru a-ţi potoli aparenta senzaţie de foame.  Este bine să bei jumătate de pahar de apă minerală chiar şi atunci când îţi este foame. Dacă senzaţia dispare, înseamnă că erai deshidratată.

Faptul că apa minerală ( carbogazoasă) îngrașă este fără dar și poate un mit. Având 0 calorii, este imposibil sa se întâmple asta. Nu apa îngrașă, ci consumul de alimente nesănătoase, cu grăsimi multe și tone de zahăr!

Pentru rezultate şi mai bune, adaugă suc proaspăt de lămâie în apă. Vei dobândi  o senzaţie plăcută de revigorare şi, fără să simţi, vei „arde” din grăsimi. Apa minerală (carbogazoasă) conţine o mulţime de alte minerale benefice într-o cură de slăbire, printre care potasiu şi magneziu. De asemenea, bicarbonatul de sodiu combate hiperaciditatea gastrică şi menţine nivelul pH-ului la nivelul sistemului digestiv în limite normale.

Când nu consumi apă minerală? Atunci când simți reflux acid,  resimțit în mod special  de persoanele care manifestă arsuri stomacale în partea superioară a tubului digestiv, în cadrul sau în afara bolii de reflux gastro-esofagian. Această situaţie, la care se adaugă meteorismul ( balonările) sunt situaţii în care consumul de apă acidulată este nepotrivit.

Tu ce fel de apă consumi?