Vine nunta, ține fixul, Constantine dă-i bătăi!

Nunta și fixul. Toți cunoscuții mei mă întreabă asta:

– Cum faci Mărie când ai nuntă? Mai ții fixul?

– Țin, cum să nu îl țin!?

-Cum , că mie nu-mi iese!

– După regula celor 3 ore. Ca la tura de noapte. Că ziua mă odihnesc sau cel puțin încerc! Uite, mă trezesc dimineața, în jurul orei 10 , la timp pentru micul dejun. Iau un mic dejun consistent proteic. La ora 13, e prânz – nu gustare. Deci mănânc și la 13. În jurul orei 15.00 mă pun să dorm, mă trezesc pe la 18.30, sar gustarea de la 16. La 18.30-19, mă trezesc  și iau o cină foarte ușoară- salată, iaurt, piept fript, pește. Mă hidratez toată ziua, să nu uit să îți spun asta. Apoi plec de acasă. De regulă la ora 22 îți pune aperitivul sau mi-l pune mie pentru că întotdeauna ajung la nunți după ora 21.30-22.00. Mai devreme nu-ți vin neam. La frate meu mersesem la 12 noaptea, că abia născusem de 5 zile. Așa , deci simplu. Ei, stai că nu e chiar așa. Anul ăsta am mers la o nuntă. Cum am zis, la 22.00 mi-a adus aperitivul. O grozăvie, am mâncat tot conform combinațiilor alimentare că-mi doream să și dansez pe tocurile de 10 centimetri. N-am făcut mare brânză cu dansul. La vreun ceas jumate, parcă se grăbeau, au adus un piept de curcan in sos de ciuperci… Mamă, deci nu iți poți imagina.. curcubeu pe cerul gurii. Și bineînțeles că am mâncat. Nu aveam cum să ratez asta. După o altă oră jumătate au adus sarmalele, la care am zis pas. Deci acolo m-am oprit. La 3 ore față de ultima masă, am mâncat niște prăjiturele. Mici, mici.  Și cam atât. N-am prins nici friptura și nici tortul. Am plecat către casă  că mai aveam de mers 90 de kilometri. Ție de exemplu, ti-aș spune să trăiești pur si simplu, că nu are nicio importanță cântarul de a doua zi. Cu doi litri de apă băuți  , mâncare, cântarul arăta cu câteva sute de grame în plus. Adică o nimica toată dacă citești și Cântarul șugubăț. Un kilogram de grăsime înseamnă 9000 de calorii. Fii serioasă că nu mănânci atât într-o seară. Așa că, TRĂIEȘTE sau mănâncă din trei în trei ore.

Acum 4 zile , vorbind cu prietena mea Mirela, la telefon, care este solistă într-o formație de muzică de petrecere, mă intreabă, de fapt îmi cere să o ajut cu un program de fix, întrucat ea are inclusiv joi o nuntă. Așa că da, asta da provocare. Astazi, Cristina și ea solistă, mă intreabă același lucru. Aici, e diferențiat pe fiecare.

Mirela cântă de joi până duminică într-un local din Iasi, unde li se oferă și o masă la ora 19.00. Aici este perfect pentru ea. Ce se face Mirela mea cu nunțile? Mirelei i-am propus același program ca mai sus. Doar că azi ea n-a dormit. La 16 a mancat niste scoverze, la ora 19.00  nu i-au dat mancare. Clar Mirela mea la ora 22.00 va mânca tot aperitivul. No.. alege cumva să fie bine. Ce învățăm noi de aici? Că trebuie să plecăm cu pachețelul de acasă… Draga mea Mirela, la 22 mănânci, dar la ora 23,30 clar nu te atingi de mâncare chiar dacă îți aduc ăștia și îți pun pe masă.  Păstrezi pentru ora 1 si ciugulești ca o vrăbiuță.  Ai program până dimineață , așadar și timp pentru mâncat destul și poți lua și la pachet inclusiv tortul. Pe bune că așa e. Uite așa stă cu programul tău de azi.  Mâine .. te trezești oricum tarziu. Două mese le ratezi, la ora 13 mănânci orez salbatic cu pește ( sau integral), exact ce am facut eu azi, pentru energie, la 16.00 îți dau voie  vreo 300 de grame de pepene, deși știi că nu-s de acord cu fructele după o anumită oră,  sau o mână de fistic, caju, nuci, iar seara o salată , un iaurt. Daca ai și mâine nuntă, fii o Divă. Pune-te și dormi. Fii o Divă pană la capăt și ia masa la ora 19.00 , la tine acasă. Mergi la restaurant la 20. Asta dacă e la tine în oraș,  dacă nu, cere soro, cere.. Cere-ți aperitivul tău la ora 19, oriunde ai cânta. Cere mirilor, cere nașilor, cere la bucătărie, cere. Fă-te gravidă. Nu refuză nimeni poftele unei gravide. Dacă și mâine ai nuntă, o iei de la capăt. Stai liniștită, că nu te îngrași. Nu e grăsime kilogramul , dacă il ai, în plus. E retenție de apă.  Care se combate, prin consum de apă și alimentație.  Ți-am zis doar că te scăpăm anul ăsta de niște kilograme.

Cristina, același lucru pentru tine. În seara asta ai nuntă, mâine ai nuntă de zi. Nunta de zi e mai ușoară. Cu oboseala e mai greu. Seara, la ora 22 poți mânca o felie de tort dacă îl aduce, pentru că oricum tot în jurul orei unu adormi sau poate mai târziu.

Tuturor le spun așa: trăiți! Că nu punem kilograme dacă mâncăm  la evenimente , chiar așa dese. Pentru că ne mutăm mesele din zi. Fiecare program este adaptabil. Nimic nu este bătut în cuie. Fixul și orele  ideale da, sunt 7,10,13,16,19, dar hai să particularizam pe cazuri și să nu impunem înfometarea doar pentru că nu ne permite FIXUL.  Fixul vă permite, voi vă puneți bariere sau alții.  Cel mai mare inamic în lupta cu slăbitul, la cei care prestează muncă de noapte, nu este ”regimul” cât lipsa somnului care afectează procesul de slăbire. La nuntă, e ca la tura de noapte despre am scris un articol.

Uite nunta, ține fixul , Constantine dă-i bătăi.. hăi hăi hăiiii.

Mirela, o melodie pentru mine , știi tu care… ”Constantine, Constantine”

 

2 comentarii »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s