Tu ce fel de fluture ești?

Acum zece luni și ceva, am deschis o cutie a Pandorei!  În genul ei. Cutia Pandorei mele era simplă, de un roșu aprins, cu câteva motive tribale- simple și ele. Când am primit-o, mi s-a spus ca se deschide o singură dată în viață și că nu pot să o asemuiesc trenurilor care opresc în gara mea. Trenurile vin și pleacă, nu e doar unul. Pot urca în oricâte doresc. De data aceasta importantă este gara.

 • De ce?
 • Pentru că este o cutie a Pandorei!
 • Aaaa, deci din ea ies niște carcaleți, balauri; de fapt nu trebuie să o deschid. Am înțeles. Și atunci de ce mi-o dai?
 • Pentru că asta se deschide! Ceea ce va zbura din ea va fi un fluture ieșit dintr-un cocon. Fluturele acela ești tu. Depinde doar de tine ce culori vei avea. Dar îți mărturisesc că tu vei fi colorată. Unii te vor vedea într-o singură culoare, cel mai adesea neagră și culori închise, cei mai mulți te vor vedea un curcubeu care emană energie. Energia ta și optimismul tău se va focusa pe aceștia. Pe ceilalți îți va fi greu să îi transformi.
 • Știi că nu mi-ar plăcea să fiu un fluture negru….
 • Ba da și vei radia chiar și așa.  Cei care nu văd colorat  au o problemă de suflet. De cele mai multe ori ai spune că e o problemă de vedere, dar nu și în cazul lor. Într-o zi vor simți diferit, dar vor nega asta. Pentru ei, prima părere a lor contează, chiar dacă e una eronată. Aceștia ”unii” se vor strădui să-i facă pe alții să vadă ca ei. Unii vor face asemenea lor, alții își vor deschide ochii și te vor vedea pe tine, cu proprii ochi și nu prin unda ochilor sau cuvintelor celorlalți.  Tu nu te-ai răzgândit niciodată asupra unor astfel de chestiuni?
 • Oooo, ba da. Am dat multe șanse, chiar dacă e o chestiune de încredere. Oamenii greșesc, își formează păreri ce țin de nuanță, de gestică, de mimică, de tonalitatea vocii…de gândire.  Eu fac asta deseori și întreb dacă este totul în regulă, pentru că anumite lucruri le simt bine, însă nu mă las condusă de orgoliu. Orgoliul este distructiv. Mă supăr, da – înlătur oamenii toxici și mi-i apropii pe aceia plini de optimism, care radiază în zâmbet, chiar dacă sunt copleșiți de probleme personale…
 • Optimismul e ceea ce te mobilizează pe tine!
 • Categoric da! Optimismul meu mă motivează. Știi cum se spune, speranța moare ultima. Ea moare odată cu mine. Speranțele mele sunt mari și spectaculoase și ceea ce mă conduce spre reușită, este determinarea, hotărârea mea să reușesc tot ceea ce îmi propun ca scop. Pentru că știi, oamenii care nu au speranțe, nu reușesc să facă mare lucru în viață. La fel și aceia care au puține speranțe. Pentru mine, speranța este leacul meu. Pentru mine speranța este Optimism. Optimismul înseamnă voință. Voința înseamnă scop, iar scopul meu este să reușesc să-mi îndeplinesc  toate dorințele. Îmi repet într-una că prin  optimismul meu, toate lucrurile se vor aranja până la urmă în viață și că ceea ce îi împiedică pe alții să nu-și împlinească speranțele, visele, constă în exact lipsa lui. Neavând optimismul la tine, devii frustrat, ești cuprins de anxietate, pentru că nu reușești să faci anumite lucruri ca tine- intervine depresia. Nefiind optimist, te vei învinovăți pentru fiecare lucru care nu se întâmplă după tiparele, schemele tale și îi vei învinovăți și pe alții pentru eșecurile proprii. Optimismul te duce în situații în care poți găsi soluții , pesimismul îți va îngrădi orizonturile și îți va repeta subconștient că nu poți face nimic pentru a ieși dintr-o situație creată de tine sau de alții, ba chiar te va face să renunți la ceea ce te-a mânat inițial spre  realizarea unei speranțe, scop. Viața e plină ea însăși de obstacole, iar obstacolele nu sunt altceva decât niște situații care pot fi rezolvate într-un fel sau altul. Important este să nu îți pierzi speranța și să fii optimist. Voința este cadoul gratuit al optimismului.
 • La ce te gândești acum?
 • Mmmmm, nu știu… (zâmbesc) la un fluture care zboară? Unul frumos, colorat…hahahahaha
 • Unde ești acum?
 • În cocon.
 • Deschide cutia!
 • Acum???
 • Acum!!!

Și am deschis-o! Un fluture, cel mai frumos văzut prin ochii mei a ieșit din ea, aducând speranță, optimism, voință, scopuri, realizări.

Fotocredit – Maria Chetran- galerie personală.

2 comentarii »

 1. Foarte frumos spus! Iti multumesc din suflet, pentru cuvintele si incurajarile ,care chiar daca nu sunt personal pentru mine, eu le iau ca atare.Chiar daca eu nu postez pe grup va urmaresc in fiecare zi si apreciez pe fiecare om frumos care posteaza. Iti doresc din suflet sa iti indeplinesti toate visele frumoase si sa ramai acelasi fluture frumos colorat care ne inveseleste si ne ambitioneaza zi de zi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s