Retenția de apă în organism!

Foarte multe femei și foarte puțini bărbați, se plâng de retenția de apă din organism, găsind ca și scuză „eu dacă beau un pahar cu apă, pun două kilograme pe mine”. Desigur că este o exagerare la care zâmbesc adesea, sarcastic.

Imediat vine întrebarea.. „crezi că dacă iau medicamentul acela, scap de retenția de apă?” și răspunsul meu vine sec, NU.

Oamenilor le este mult mai ușor să se drogheze cu medicamente, decât să se trateze sau sa vadă cauza, care, de cele mai multe ori este asociată cu o boală în corp. Fie ca vorbim despre o problemă digestivă , cardiacă sau renală, toți cei pe care i-am întrebat de o astfel de problemă medicală au negat că o au și cei mai mulți au refuzat indicația de a consulta un medic, pentru că ei se știu sănătoși tun. Și nu este așa, ei doar se cred sănătoși.

Retenția de apă este, în general, un simptom al altor boli, drept pentru care este necesar să mergi la medic pentru a primi diagnosticul corect. 

Retenția de apă este o problemă care afectează multe persoane. 

Deși de obicei trece neobservată, când această acumulare de lichid atinge un nivel foarte ridicat, poate provoca diverse neplăceri. Prin urmare, este bine să folosești tratamente naturale pentru retenția de apă și nu să introduci chimicale în organism.


Deși există numeroase tratamente pentru retenția de apă, cel mai bine este să apelezi la cele naturiste. Este mult mai bine să alegi un remediu pliat pe nevoile corpului tău decât să încarci organismul cu chimicalele din medicamente, pe care cel mai adesea le solicitați farmacistului fără a avea o prescripție medicală în acest sens, ci vă ghidați din auzite pentru că da, toți ne-am născut doctori în ziua de astăzi și toți ne putem trata fără studii, pentru ca tot da, am auzit la mamaia din colț că, un anume medicament face minuni, doar că a omis să vă spună că ea are „rețetă” de la doctor pentru medicamentul respectiv, fiind hipertensivă.

Așadar, o sa ți se pară ciudat, însă primul remediu pe listă, este apa! Da, exact! Retenția de apă se combate cu apă. 0,35 ml kilogram corp, repet la nesfârșit, dar nu e chip să mă asculte, pentru că ea mai mult de 250 ml de apă nu poate bea, însă doi litri de cola sunt floare la ureche.

Retenția de apă nu este o afecțiune în sine, ci o manifestare asociată anumitor boli. Totuși, este bine de știut că și ea prezintă un set de simptome.

Bea mai multă apă!
Hidratarea este foarte importantă pentru organism, chiar și atunci când suferi de retenție de apă. Chiar dacă pare contradictoriu, trebuie să bei chiar mai multă apă dacă te afli în această situație. În caz contrar, substanțele acumulate se vor menține pentru mai mult timp în corp.

Dacă nu bei mai multă apă, organismul va depozita în mod automat lichidele în exces pentru a preveni o posibilă necesitate din viitor.

Retenția de apă este, în general, un simptom al altor boli, drept pentru care este necesar să mergi la medic pentru a primi diagnosticul corect.
Retenția de apă este o problemă care afectează multe persoane. Deși de obicei trece neobservată, când această acumulare de lichid atinge un nivel foarte ridicat, poate provoca diverse neplăceri. Prin urmare, este bine să folosești tratamente naturiste pentru retenția de apă.

Este retenția de apă o boală?

Deși este considerată o problemă de sănătate, retenția de apă este doar un simptom asociat anumitor boli. Prin urmare, este indicat să mergi la medic pentru a afla dacă nu cumva suferi de probleme digestive, cardiace sau renale.

Retenția de apă reprezintă o acumulare de substanțe în diferite țesuturi din corp. În general, majoritatea provin din alimentele consumate. Există însă mai mulți factori care pot împiedica eliminarea lor.


Cauzele retenției de apă!


În primul rând, retenția de apă este cauzată de un dezechilibru în transportul lichidelor în corp. Acesta se produce atunci când organismul nu mai este capabil să elimine excesul de apă prin aparatul excretor.

Această problemă poate fi influențată și de următorii factori:

🥛Sarcină
🥛Afecțiuni renale
🥛Probleme hepatice
🥛Menopauză
🥛Afecțiuni gastrice
🥛Obezitate
🥛Sedentarism


Cum recunoști retenția de apă?


Îți poți da seama dacă suferi de retenție de apă dacă te confrunți cu următoarele neplăceri:

🥛Oboseală
🥛Senzație de greutate (mai ales în picioare)
🥛Umflături la nivelul extremităților inferioare
🥛Inflamarea abdomenului
🥛Durere abdominală
🥛Inflamații în alte părți ale corpului (este un simptom mai rar, dar posibil) Iată cum poți combate retenția de apă!

🥛Bea mai multă apă!

Hidratarea este foarte importantă pentru organism, chiar și atunci când suferi de retenție de apă. Chiar dacă pare contradictoriu, trebuie să bei chiar mai multă apă dacă te afli în această situație. În caz contrar, substanțele acumulate se vor menține pentru mai mult timp în corp.Dacă nu bei mai multă apă, organismul va depozita în mod automat lichidele în exces pentru a preveni o posibilă necesitate din viitor.

Despre ceaiul verde sunt întrebată constant și sunt permisivă cu persoanele care prezintă acest simptom, cu restricționarea a două căni pe zi, ultima cană servită cel târziu la ora 14, pentru a nu afecta calitatea somnului. Pe lângă faptul că este diuretic, ceaiul verde are proprietăți detoxifiante. Tocmai de aceea consumul de ceai verde facilitează eliminarea toxinelor prin urină. Poți bea acest ceai zilnic sau minim de trei ori pe săptămână. Cel mai bine este să îl prepari acasă și să consumi două căni de-a lungul zilei.

Ananasul este un alt ingredient minune pe care îl recomand persoanelor care se plâng de acest simptom. Ananasul conține numeroși nutrienți benefici organismului, cum ar fi vitaminele A, B1, C, cupru, mangan și beta-caroten. Ananasul este compus în mare parte din apă, fiind un aliment diuretic care ajută la combaterea retenției de apă. Datorită aceleiași proprietăți, consumul regulat de ananas stimulează circulația sanguină și combate celulita.

Dacă ți-a plăcut, dă mai departe!

Categorii: Uncategorized

1 comentariu »

  1. Eu chiar nu mai pot bea apă.Dacă înainte beam 2 litri acum nu pot nici 2 căni.Imi vine să vomit,iar de la ceai verde , crește tensiunea.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s