Intrăm în post… Ce mâncăm?

De luni intrăm în post!
Nu, nu păzim garnizoana, ne curățăm în fața noastră și a lui Dumnezeu prin post ( excluderea alimentelor de origine animală) și rugăciune.

Cu o săptămână înainte de a se produce fenomenul în sine, primesc des întrebări despre ceea ce s-ar putea mânca în post, fără să se îngrașe, eventual, să se slăbească.🙄

Eu am demonstrat că se poate slăbi în post 4,5 kilograme concepând o dietă vegetariană, micile excepții de dezlegare la pește au făcut parte din ea (solicitare).

Astăzi vin cu altceva, o combinație de gusturi și răspund astfel și întrebării unei colege.. „Cum să o fac pe asta mică sa mănânce năut ? „

Bineînțeles că am tras un zâmbet larg și am plusat pe următoarea întrebare..

– Mănâncă salată de vinete?

– Doamne, dacă ar putea, ar manca numai așa ceva.

Deși nu toată lumea e identică și știm cu toții celebrul clișeu, „suntem diferiți ca oameni, nici două picături de apă nu sunt identice”, mi-am amintit despre Matei care ar mânca și el salată de vinete cu maioneză, până i-ar pocni stomacul.

Așa că am oferit una dintre soluțiile aplicate cu Matei.

Salată de vinete cu năut!

” – De ce e albă, mami ?

– De la ouă! „

Nu vreau să spun cum a mâncat, și cum a mai cerut, dar nu mai era, pentru că un astfel de bol ajunge pt două persoane.. Și cum am mâncat și eu… Am refăcut rețeta astăzi!

Așadar, avem nevoie de:

400 grame de vinete coapte

O conservă de năut – greutate netă 200 grame

20 ml de ulei de măsline

5 grame de chimen măcinat

Un cățel de usturoi

50 grame de ceapă roșie

3 grame de sare

Piper roșu

Mod de preparare!

Se scurge năutul și se spală, se adaugă în Blender împreună cu vinetele coapte. Se adaugă, sarea, usturoiul, ceapa, chimenul, uleiul 20 de ml!

Se dau prin Blender până se face o pastă moale și fină !

Gustul este între.. Se simte atât vânăta, cât și năutul… Nici nu a sesizat lipsa oului, pentru că, „culoarea este făină! „

Personal, pun preț pentru felul în care îmi așez mâncarea în farfurie. Îmi respect fiecare masă și ador să fac asta.

Schimbarea noastră începe din creier. Dacă acesta primește o informație vizuală care duce la respingere, atunci nici relația cu mâncarea nu va fi una fericită!

Iar eu iubesc tot ceea ce fac!

Să revin, se poate alege varianta lipiei ca mod de servire, pâine cu semințe (am optat pentru pâinea campionilor de la Lidl), rondele de orez sau chia pentru celiaci sau cu sensibilitate la gluten.

Eu am preferat varianta cu rondele de orez integral!

Bolul are 623 de calorii, 46 % carbohidrati, 40% lipide, 14% proteine, și important 29 gr de fibre din necesarul de 30 – 40 de grame unei bune funcționări a digestiei.
De amintit este faptul că, consumul de fibre ca și gramaj este dat de vârstă.
– Bărbați mai tineri de 50 de ani – 38 de grame;
– Bărbați peste 50 de ani – 30 de grame;
– Femei mai tinere de 50 de ani – 25 de grame;
– Femei de peste 50 de ani – 21 de grame.

Aștept să-mi spui cum ți – a ieșit ție! ❤️