Prăjitură cu dovleac și merișoare

Aveam de ceva vreme în casă un dovleac care își aștepta rândul…

Cum îmi plac negresele foarte mult, am zis să improvizez ceva fără să folosesc făină care să conțină gluten, așa că având vreo patru kilograme de fulgi de ovăz în casă, am zis să încropesc ceva repede. Despre sensibilitatea mea la gluten am scris pe blog într-un articol, așa că nu revin asupra lui acum.

Bun… Avem nevoie de câteva ingrediente..

4 ouă la temperatura camerei

100 grame fulgi de ovăz fără gluten

580 grame de dovleac (atât a cântărit al meu)

Jumătate plic praf de copt

100 grame de merișoare hidratate

O linguriță de bicarbonat stins în oțet

Esența de vanilie 10 ml

Un plic de zahăr vanilat

10 grame de scorțișoară

20 grame de unt 82%”

30 grame de pudră de cacao

60 grame de pudra proteică vegană și asta opțională (pentru că nu mă gândesc că are toată lumea posibilitatea să o cumpere, iar în România, cea la 1 kilogram-fără arome, este destul de scumpă.

Și opțional îndulcitor – eu nu am optat pentru asta.

Mod de preparare!

Se bat ouăle foarte bine în Blender, puteți bate și separat, dar din lipsă de timp nu am făcut asta. Se adaugă fulgii de ovăz și pudra proteică și se blendeaza.

Separat, se taie dovleacul cuburi și se pune la fiert cu 10 grame de scorțișoară. Se lasă la răcit după ce s-a terminat procesul fierberii.

Se răstoarnă într-un castron compoziția din blender, și se adaugă dovleacul pentru a fi făcut piure. Tot acum adăugăm și pudra de cacao. Blenduim. Dacă s-a optat pentru îndulcitor, adăugăm indulcitorul.

Se răstoarnă toată compoziția în vasul în care se află prima compoziție și se amestecă energic cu un tel. (dacă vi se pare prea lichidă compoziția, mai adăugați fulgi de ovăz. Se hidratează oricum). Se adaugă bicarbonatul stins cu oțet.

Se preîncălzește cuptorul, între timp se adaugă compoziția în forme de brioșe tapetate cu unt, în care se adaugă merișoarele hidratate. Pot fi adăugate și bucăți de ciocolată, însă vom crește valorile calorice.

Se pun în cuptor, la o temperatura de 180 de grade, timp de 30 – 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute.

Rezultatul… Un blat umed la interior, dar foarte bun.

Poate fi servită alături de fructe de pădure, după răcire, sau cu un sos de ciocolată neagră sau o cupă de înghețată de vanilie. Alegerile țin de gust. Eu am ales doar varianta cu fructe de pădure astăzi.

Total compoziție 1694 de calorii.

Ies în jur de 10 brioșe a 90-100 grame.

Rețeta poate fi adaptată după bunul plac al fiecăruia!

Www.fixulcareitischimbaviata.ro

Mănânci inteligent, slăbești la fix!

Categorii: Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s