Supă cremă de ardei copt!
A venit, a venit toamna!
Se pregătesc borcanele de zacuscă de către toate gospodinele. Îți dai seama ca a venit toamna, ele robotesc, miroase a toamnă, a vinete și ardei copți.
Si dacă tot faci zacuscă, mai bine ai pune și câteva pungi de ardei copt în congelator pentru că am o rețetă făină pentru tine.
Ai nevoie de (răbdare și multă iubire) :
O ceapă, un morcov, un cartof făinos, 8 ardei capia copți, 2 căței de usturoi, cimbru, chilli( nu se pune, mie îmi place iute) , 1200 ml de apa, sare, smântână 20% . Se călește ceapa, cartoful tăiat cuburi în 3 linguri de ulei de măsline, se adaugă morcovul dat prin razatoare- după ce s-a calit ceapa si cartoful. Se aruncă cu dragoste 2 căței….de usturoi, nu te gândi la alții doi, si se pune cu multă dragoste cei opt ardeiași drăgălași, cu tot cu apa în care i-ai pus la scurs. Se lasă 10 minute să își ia din arome, după care arunci așa intr-o doară, să nu te doară, un litru de apă chioară. Și se lasă la smotocit, ih.. fiert așa vreo juma de oră cât să fie un cartof fiert. Arunci cimbru în tigaie să mai fie înc-o ploaie. Dai deoparte, și cu multă dragoste și fără jale, aduni legumele într-o crăticioară și dai cu ele de toți pereții ei sau a blenderului, în care ai mai pus ceva smântână, să zicem vreo 100 de grame. Sare – după pofta inimii tale. Acum că ti-am scris rețeta mea, ia pune mâna și matale de fă-mi și mie o favoare. Ia gătește-o mataluță și dă-mi și mie o guriță mică.
De ale Măriei în bucătărie!
Dacă ți a plăcut, like and share!
Www.fixulcareitischimbaviata.ro
Categorii: Uncategorized
O să incerc,când termin cu treaba!
ApreciazăApreciază