Boabe și semințe!

Una dintre întrebările adresate este legată de timpul de înmuiere al semințelor și boabelor pe care le recomand în planurile alimentare.

Câteodată uit să specific asta, pentru că mă gândesc că toată lumea știe.

Total greșit. Astfel că, astăzi mă văd nevoită să scriu și pe blog despre asta.

Așadar, să purcedem în explicații!

Timpii de înmuiere pentru boabe și semințe.
Semințele de floarea soarelui: înmuiere 2 ore
Semințele de in: înmuiere 8 ore
Semințele de susan: înmuiere 8 ore
Semințele de pin (mugurii): nu se lasă la înmuiat și nici la germinat.
Nucile: înmuiere 4 ore
Nucile pecan: înmuiere 4-8 ore
Nucile braziliene: nu se lasă la înmuiat și nici la germinat.
Nucile macadamia: nu se lasă la înmuiat și nici la germinat.
Caju: înmuiere 2-3 ore
Fistic: nu se lasă la înmuiat și nici la germinat.
Migdalele: înmuiere 8-12 ore
Quinoa: înmuiere 2 ore
Hrișca: înmuiere 15 minute
Grâu : înmuiere 7 ore
Orz: inmuiere 6-8 ore
Ovăz: înmuiere 8 ore
Mei: înmuiere 6 ore
Chia: înmuiere 6 ore
Cânepă: nu se lasă la înmuiat și nici la germinat.
Orez: înmuiere 9 ore
Porumb: înmuiere 12 ore
Fasole mung: înmuiere 24 ore
Linte: înmuiere 8 ore
Năut : inmuiere 12 ore
Fulgii de ovăz, orz, secară, sau grâu pot fi hidratați rapid, înainte de consum, cu puțină apă fierbinte.
Www.fixulcareitischimbaviata.ro
#fixulcareitischimbaviata
❤️

O rețetă simplă de lapte de caju!

Se lasă la înmuiat 2-3 ore, 100 de grame de caju, se fierb si se răcesc 500 ml de apă. Se pun într-un Blender, minim 800 de turații, boabele de caju, și 100 ml de apă, apoi se adaugă treptat până la cantitatea de 500 de ml. Se poate strecura sau consuma ca atare, într-o rețetă de post, cu chia sau ovăz sau chiar bea așa simplu.

Eu am preferat un smoothie cu ovăz și fructe de pădure! Reprezintă foarte rar, un mic dejun!

Mai poți adăuga o esență de vanilie sau oricare îți place, dacă îl bei simplu, dacă ți se pare gustul.. fără gust 🤪

O bunătate!

Categorii: Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s