Salată cu creveți

Sunt întrebată adeseori ce mănânc, dacă mănânc chiar orice sau pur si simplu sunt atentă la ceea ce mănânc.

Nu, nu mănânc orice. Respect combinatiile alimentare care mă ajută din punct de vedere digestiv. Gen, nu cartofi – carne, roșii – brânză, orez alb carne, nu 3-4 proteine diferite in farfurie. Să spunem că am un cheat meal măcar o singură dată pe săptămână în care îmi mai fac poftele, lucru care se întâmplă totuși rar, mai beau un pahar cu vin din când în când, la care am observat că sunt alergică sau nu e vinul potrivit.

Imi plac creveții, simpli, gătiți în unt si pentru că nu mai târziu de aseară am gătit creveți, iar întrebările curg despre cum i-am preparat, hai că dau rețeta. Simplă si atât. Cred ca toți putem face o aroganță din când în când și să ne răsfațăm.

Așa că, să purcedem!

Ingrediente
  • 400 g creveţi proaspeţi sau congelaţi
  • 70 g unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 50-70 ml de vin alb sec
  • sare piper
  • un vârf de linguriţă paprika iute
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
  • Puneţi untul şi uleiul de măsline să se încingă între-o tigaie.
  • Adăugaţi usturoiul mărunţit şi când acesta începe să îşi schimbe culoarea, puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Turnaţi sucul de lămâie şi vinul alb şi lăsaţi creveţii să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Condimentaţi cu sare, piper şi puţină paprika.
  • Presăraţi pătrunjel proaspăt şi serviţi creveţii imediat.
  • Pentru decor, puteţi pune şi câteva felii proaspete de lămâie în tigaie, printre creveţi.

Termen de preparare 15 minute. Nu știu dacă ați observat, însă încerc foarte mult să mă încadrez în rețete într-un timp de maximum 15-30 de minute atunci când gătesc, întrucât timpul este prețios. Pentru toată lumea, nu doar pentru mine.

Dacă ți se par puține, merg brici cu o salată de rucola sau spanac, și mai arunci în ea ce-ți vine sau ce ai în frigider.

Nu adaug lămâie niciodată în salata mea, pentru că e doar o chestiune de gusturi.

O cină ușoară, de seară, cam asta ar fi propunerea mea.

Daca ți – a plăcut, like and share, că nu ucide pe nimeni.

Categorii: Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s