Waffles di Maria!

Hai că este abia luni. Timp berechet să ne pregătim pentru weekend! Știți voi, momentul meu de duminică de la ora 16.00, poate fi și momentul vostru de duminică. Se numește cheat day sau cheat meal. Ziua trișată sau masa trișată. Eu aleg o singură masă pe săptămână în care trișez și am de gând sa mă țin de ea. Nu am excepții în perioada următoare, sau cel puțin una care sa merite.

Așadar, se știe că iubesc amandinele. La mine în oraș provocasem o adevărată isterie cu amandina de la ora 16 din ziua de duminică, încât atunci când îmi doream una, nu mai găseam… Așa că am renunțat la obiceiul acesta și nici amandinele parca nu mai erau ce au fost.. cândva, la începutul acestui obicei.

Astfel că, m-am reprofilat. Pe lava cake, până mi-a trecut și de ea. Acum pe prăjituri făcute în casă, de mânuțele astea două și harnicuțe ca o furnicuță (mi-au murit lăudătorii) , pe brioșe, biscuiți, clătite și waffles. Astea din urmă îmi plac tare mult pentru că se fac relativ ușor și mă pot juca în farfurie ulterior. Adică să fac plating.. Nu că nu aș putea cu celelalte. Viziunea mea de gospodină și nu de Chef, îmi spune că este important și aspectul preparatului din farfurie, nu doar gustul. Așa că, din când în când, experimentez noi chestii.

Așa au ieșit „waffles di Maria „, mda, bine.. „Vafele Mariei”. Așa bine sună combinația de „anglotalian, încât nu m-am putut abține…

Bun, de ce avem nevoie… De un aparat de waffles, pe care eu l-am luat dintr-un supermarket acum ceva vreme, și sunt foarte mulțumită de el, de ingrediente, care sunt..
*200 g unt (82 %)
*două linguri de zahar Brun (sau mai puțin)
*4 ouă
*350 făină integrală
*1 lingură rom
*1 pachetel zahar vanilat
*1 pachetel praf de copt
*150-200 ml apă sau lapte (adăugând lapte devine mai caloric)

Se amestecă untul topit cu ouăle și se bat spumă. Treptat se adaugă zahărul și se bate cu mixerul. Se adaugă praful de copt, esența de rom și se bate iar amestecul. Se adaugă apă sau lapte ( 150 ml) și se învârte . Nu uitați de cele 350 de grame de făină care trebuie încorporată în compoziție. Treptat, să nu facă cocoloașe. Iese ca o smântână mai groasă. Se ung plăcile cu unt sau ulei și se adaugă cu polonicul- central- în forma de gaufre/waffle. Se presează și se lasă în funcție de aparat. Eu am lasat cam 5-6 minute.

Se ung la suflet cu ce vreti voi- cioco, miere sau dulceață.

Eu pentru micul dejun de dimineață folosesc frișcă, fructe de pădure sau dulceață, ciocolată… Sau de ce mic dejun și nu un desert care înlocuiește amandina de la ora 16?

Categorii: Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s