Ficatul – funcție de regenerare proprie

Îmi place la nebunie când cineva îmi ridică mingea la fileu și mă stârnește așa la un joc de tenis de masă!
Mi-am propus să mă joc astăzi în funcție de alimentele din fotografie.

Conopida o ador în cuptor cu niscaiva ou și pesmet și un cașcaval ras și nicidecum în suc…
Așadar, să purcedem…

Suc de sfecla, morcov, măr și lămâie !

-dimineața pe stomacul gol.

50 gr de sfecla, un morcov, un mar, zeama de lămâie, 300 ml de apă. Se dau prin Blender. Se servește dimineața

Sfecla roșie este „protectoarea” ficatului, una dintre cele mai benefice legume pentru organism.

Acest “super-aliment” reprezintă o sursă excelentă de vitamina B, folaţi, mangan şi potasiu. De asemenea, este o sursă bună de fibre, vitamina c, magneziu, fier, cupru și fosfor.

Suc de morcov, măr și varză.

Un morcov 200 gr, un mar potrivit, frunze de varza, 300 ml de apa. Se dau prin Blender, se servește imediat după preparare. Îmbunătățește digestia, contribuie ka eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului și curăța vasele de sânge de depunerile de colesterol.

Suc de Brocoli, varză și avocado și lămâie.

200 gr de Brocoli, frunze de varza, jumătate de avocado, zeama de lămâie, sare.

Bun pentru întărirea sistemului imunitar, elimină toxinele și are efect cancerigen

Suc de portocale și lămâie

Portocalele sunt o sursa de vitamina A si vitamima C, un puternic antioxidant natural care creste rezistenta organismului in fata infectiilor, dar si o sursa foarte buna de vitamine B complex.

Suc de grapefruit, usturoi, lămâie și ghimbir

Stoarceți o lămâie si grapefruit ul. Sau le dați prin Blender cu 500 ml de apă. Tăiați usturoiul și ghimbirul (1 cm) mărunt, puneți-le într-un bol și adăugați apă peste. Lăsați-le să stea în apă 15 minute. Apoi adăugați sucul de lămâie și grapefruit. Puneti intr-un pahar si beți apoi.

Acest suc ajută la regenerarea ficatului în mai multe moduri. In primul rand, grapefruitul si lămâia sunt bogate in vitamina C, un antioxidant puternic care întărește sistemul imunitar si mentine ficatul sanatos. Usturoiul și ghimbirul sunt, de asemenea, pline de compuși puternici antioxidanți care funcționează la fel ca vitamina C.

Suc de portocale, morcov și ghimbir

2 portocale, 100 gr de morcov, 1 cm de ghimbir, apă 400 ml. Se dau prin blender, se consuma imediat.

Portocalele sunt o sursă de vitamina A si vitamima C, un puternic antioxidant natural care creste rezistenta organismului in fata infectiilor, dar si o sursa foarte buna de vitamine B complex.

Morcovii sunt bogati in minerale, vitamine si folati, sucul de morcovi ajutand la curatarea si refacerea ficatului. Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, morcovii protejeaza vederea si combate anemia. Sunt un bun energizant, un bun detoxifiant, calmeaza durerile si inlatura oboseala.

Ghimbirul aduce beneficii pentru sistemul digestiv, are efect antiinflamator şi întareşte imunitatea organismului. De asemenea ajuta la reducerea colesterolului şi grasimilor din sange, este considerat un antibiotic natural si este folosit pentru raul de mişcare şi răaul de mare.

Suc de grapefruit, portocale și lămâie
Asigura necesarul zilnic de glucide si vitamine de care are nevoie corpul, nu faceti hipoglicemie si nu va simtiti infometat.

O jumătate de grapefruit, o portocală și zeama de lămâie, 250 ml de apă. Se da prin Blender, se consumă imediat.

Sos pesto făcut din ulei de măsline, nuci, usturoi sau leurdă, spanac și un pic de sare.

100 gr de nuci hidratate peste noapte, spanac 100 de grame, ulei de măsline, usturoi, un cățel , sau leurdă, un praf de sare. Se pun într un Blender pana se obține o pasta fină.

Smoothie din Spanac, Brocoli, avocado, turmeric… Sare

Orice reteta de smoothie, trebuie să conțină ingrediente bogate în vitamine, antioxidanti, minerale și fibre. De asemenea, trebuie să conțină și o cantitate apreciabila de apă , care ajută la hidratarea corpului și la stimularea metabolismului.

Aceste alimente ajută la detoxifierea ficatului care de altfel are funcție de detoxifiere, iar ficatul nu este singurul organ care se regenerează așa cum se scrie în diverse articole pe internet. Celulele ficatului nu trăiesc indefinit – unele mor, iar altele le iau locul, făcând posibilă refacerea acestuia. Dacă după distrugere prin toxine sau extirpare chirurgicală mai rămâne 25% din țesutul hepatic, această cantitate este suficientă pentru regenerarea completă a ficatului. Celulele hepatice au o durată de viață cuprinsă între 300 si 500 de zile. Un ficat grav deteriorat, cu insuficiență hepatică severă, își începe regenerarea în primele 24-48 de ore la agresiune, iar după 3-4 săptămâni, volumul său s-a dublat față de cel de la care s-a pornit regenerarea. Acest lucru se întâmplă spontan, natural, prin substanțele fiziologice produse de organism ca răspuns la distrugerea țesutului hepatic. Ficatul nu este singurul organ cu capacitate de regenerare al organismului. Sa nu uit ideea. Pielea, oasele sau papilele gustative au forța de a se reînoi.

Hai sa terminăm cu „detoxul” și să ne hrănim sănătos.

Așa sar de la un articol despre postul intermitent la un articol despre „ficat”… Ficat, ficat, ficat…. Detox?

Categorii: Uncategorized

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s