Scorțisoara – dopamină pentru creier
Sunt sigura ca la un moment dat ati adaugat in cafea cel putin un ingredient mai putin obisnuit sau obisnuit pentru voi – care sa nu fie zahar- frisca, lapte, unt, pentru a imbunatati gustul cafelei si de ce nu, pentru a incerca ceva nou.
Daca esti in cautarea a ceva diferit si recunosc faptul ca eu sunt, incearca o cafea cu scortisoara. Bine nici cea cu cardamom nu este de lepadat sau cu anason. Bineinteles ca aceasta schimba gustul cafelei, insa clar nu este vorba despre aditivi. Acest condiment minunat poate face insa mult mai mult decat a schimba gustul cafelei si am de gand sa-ti expun cateva dintre beneficiile consumului de scortisoara in aceasta combinatie. Despre cafea am scris la un moment dat pe blog, asa ca acum am sa-ti expun alte motive pentru a consuma o cafea cu scortisoara.
Pai, in primul rand cafeaua ta va avea un gust diferit, asta este destul de clar, pentru ca adaugarea scortisoarei in ea ii va altera gustul, insa nu ar avea in niciun caz gustul pe care foarte multi aditivi il lasa. Ar trebui sa stii faptul ca prin adaugarea scortisoarei in cafea, aceasta se indulceste usor fara a fi necesar sa adaugi zahar sau alte produse de indulcire. Asadar, am putea sa o consideram un indulcitor natural.
Cresterea antioxidantilor!
De regula, antioxidantii sunt asociati cu ingrijirea pielii si cu fructele, insa scortisoara inglobeaza o cantitate surprinzatoare de astfel de molecule. O singura lingurita de scoartisoara contine la fel de multi antioxidanti ca o jumatate de ceasca de afine – afinile fiind unele dintre cele mai incarcate in antioxidanti.
Scortisoara iti pune creierul la munca!
Bineinteles ca afirmatia este un pic deplasata, creierul ca sa functioneze trebuie sa-l ai mai intai, si cum toti il avem – acesta trebuie stimulat. Atunci hai sa spunem ca ajuta la stimularea cerebrala. Cofeina din cafea te poate stimula negresit si te poate pune in functiune dimineata atunci cand nivelul de cortizol scade din organism, si va spuneam eu ca acesta scade intre 9.30 si 11.30 si ora 1 si 5.30 dimineata, astfel ca, cafeaua bauta in restul zilei este bauta de placere si nicidecum nu activeaza ceva anume. Adaugarea scortisoarei in cana de cafea vă va îmbunătăți procesarea cognitivă, va stimula complet funcția creierului și vă va ajuta să vă stăpâniți ”răspunsurile” vizuale și motorii. Ura, de asta sunt eu atat de activa astazi….
Scortisoara – impotriva glicemiei ridicate
Daca preferati ceva dulce in cafea, scrotisoara este o alegere mult mai sanatoasa decat zaharul sau alte produse existente pe piata, asta in speranta ca o puteti tolera si ca nu sunteti alergic la ea. Condimentul in sine, nu numai ca nu va incarca caloric cafeaua, dar va evita si efectele nocive ale zaharului, astfel incat intregul corp sa beneficieze de elementele nutritionale ale acesteia, imbunatateste eficienta insulinei, previne si calmeaza inflamatia din tesuturi si articulatii. Tanaaaam….
Scortisoara poate ameliora simptomele racelii
O, daaa! Bauturile calde sunt o modalitate excelenta de a ameliora o durere in gat, iar scortisoara in cazul de fata, doar imbunatateste ”starea” de ameliorare a durerii. Consumul acesteia in cafea de exemplu, curata sinusurile si reduce productia de mucus – doua dintre cele mai enervante simptome ale racelii obisnuite. Daca reusesti sa incorporezi scortisoara in cafeaua de dimineata in cazul in care esti racit, atunci ai de castigat pe ambele planuri. Nu renunti nici la cafea si iti oferi un ”medicament” cat se poate de bio!
Un boost de energie!
Combinata cu cafeaua, sortisoara iti va oferi un plus de energie. Scortisoara mentine stabilitatea nivelului de zahar din sange, si ajuta si la stabilizarea nivelului de energie.
Scortisoara pentru inima voastra!
Bine, eu as pune altceva la inima, dar din lipsa de acel ceva, primesc cu drag scortisoara. Asadar, unii cercetatori au stabilit ca, consumul regulat de scortisoara scade riscul de afectiuni cardiovasculare. Scade trigliceridele daunatoare care provoaca infundarea arterelor si alte probleme legate de partea de corason cu pana la 30%. Uimitor, nu-i asa? Un kilogram va rog si pentru mine!
Va veti opri din ciugulit!
Una dintre gustarile pe care le ofer eu clientilor mei consta in mar cu scortisoara. Unii imi spun.. ”Ce, eu sunt copil? ” Nu, nu esti, esti un adult in toata firea care nu stie ce si cum sa manance si daca esti si ”addicted to sweets and sugar” adica- dependent de dulciuri si zahar, atunci afla de la mine ca, cafeaua de dimineata cu scortisoara diminueaza poftele de dulce de peste zi. Fapt demonstrat de mine personal persoanelor care au grave probleme cu dulcele. De ce? Pentru ca eu recomand scortisoara pentru a opri acele pofte de dulce ( care tot de la creier pornesc) intrucat stabilizeaza nivelul insulinei.
Plina de vitamine si nutrienti!
Ei bine, am lasat pe final aceasta informatie si anume ca o lingura de scortisoara contine 4 grame de fibre, asigura 68% din doza zilnica de mangan, 8% din doza zilnica de calciu, 4% din doza zilnica de fier, si 3% din doza zilnica de vitamina K.
Hai, primesc cu drag o cafea cu scortisoara, maine!
Categorii: Uncategorized