Final de an 2018!

Se obișnuiește ca la sfârșit de an, să tragi linie și să – ți deschizi sufletul în fața unei coli de hârtie, a unei oglinzi, a unui eu de acolo din tine și să-ți vorbești așa, din inimă și drag de tine despre realizări, împliniri și neîmpliniri, lucruri de făcut în anul următor.

Asta am făcut și eu. Le-am pus pe o foaie din inima mea, apoi am transcris-o aici.

Am pornit cu gândul de a mulțumi acestui an care a trecut. Cu bune, cu mai puțin bune, a fost anul meu. Profesional, am realizat lucruri mărețe, am ajutat oameni care aveau nevoie de ajutor, m-am ajutat pe mine împreună cu ei, am evoluat împreună, am forțat lucruri să se întâmple și s-au întâmplat și sunt tare mulțumită de asta. Mi-am testat limitele. Am văzut până unde pot ajunge. Și întotdeauna când spui că nu mai poți, tot mai poți un pic. Așa s-a întâmplat și cu mine.

Am avut un an extraordinar! Am scris pe blog, am apărut în presă, cu bune, cu mai puțin bune, lucruri asumate până la urmă, m-am dezvoltat profesional, am terminat cursurile începute în 2017, luat diploma în nutriție, cât și pe cea de formator.

Am primit aprecierile voastre, pe care le-am văzut pe blog, pe Facebook, comentariile pe care le-am găsit încurajatoare și constructive. Un blog care a adunat într-un an 475000 de vizualizări, asta însemnând timpul vostru petrecut pe site, ruperea a câtorva minute din viața voastră pentru a citi ceea ce scriu. Uitasem la un moment dat că ceea ce fac vă dă vouă forța de a merge mai departe și că îmi așteptați articolele cu mare interes, aici, pe blog și nu neapărat pe Facebook, pe grup.

Am reușit, împreună, să fim un grup care însumează aproape 36000 de membri. E mult, e puțin, e o realizare a voastră în primul rând. După, vin eu și vă mulțumesc ca sunteti acolo zi de zi, alături de mine!

Si în acest an, ca în precedentul, țin să mulțumesc tuturor pentru sprijin, sprijin fără de care nu aș fi reușit să fiu un ajutor pentru alții! Am găsit răspunsuri la intrebari care mă frământau de ceva vreme, am învățat din răspunsurile primite. Am întâlnit oameni care au fost un miracol, o binecuvântare și oameni care au fost o lecție. Am renunțat la oamenii toxici, și am aruncat gunoiul în prag de an nou. De mâine, reîncep o nouă viață. Nu știu ce e dincolo de 31 ianuarie, știu sigur că va fi așa cum mi-l fac eu și nu cum își doresc alții să fie! Am învățat că nu trebuie să renunți la visele tale și că dacă ai unele noi, trebuie să muncești pentru ele. Te vei înălța și singur, chiar dacă mai greu. Nu renunța la ajutorul pe care ți-l oferă unii, dar poti învăța să discerni între ajutor gratuit și recompensă sau îndatorire.

Am descoperit că pot face lucruri noi, că atât timp cât nu renunți, o să ieși învingător. Nu regret nimic din ce s-a intamplat mai puțin bun în 2018, pentru că au fost și momente din astea. Stresul emoțional a făcut și el parte din anul 2018, pentru ca nu-i așa si oamenii puternici au parte de el. Am slăbit 30 de kilograme în 2 ani, și s-au reîntors trei. Se întâmplă și în cazul meu să cedez stresului. Am aflat că și eu sunt om. Mi-am canalizat energiile spre altceva, spre lectură, pictură, scris și am reușit să mă regăsesc. Am plecat, am stat cu mine, m-am vindecat, și sunt mai puternică. În prag de an nou, nu îmi pun dorințe. Nu mi-am pus nici anul trecut. Nici măcar nu știu ce dorințe să îmi pun, stiu care e mai puternică: să-mi văd copilul sănătos și fericit! Și am și pentru mine una, pe care sper să v-o pot împărtăși dacă se va întâmpla. Vă doresc să vă bucurați de voi, de oameni, de gânduri, de tot ce primiți în viața voastră în această perioadă. Un super clișeu, știu, „să fiți mai buni, mai calzi, mai primitori..etc.” ca la Crăciun, că durează două zile. Nu, fiți calzi tot anul.

Fiți voi înșivă. Nu schimbați nimic, nici lucruri, nici oameni. Autați-i să se îmbunătățească, să se redescopere!
In 2019 nu schimba nimic, îmbunătățește totul în schimb!
In 2019 fii ceea ce vrei tu, nu ceea ce își doresc alții să fii!
In 2019 LUPTĂ pentru visele tale!
In 2019 zboară, ia-ți aripi și cutreieră lumea!
In 2019 fii un PERSONAJ de POVESTE!
In 2019 scrie, visează, pictează!
In 2019 IUBEȘTE !
In 2019 fii un reper pentru alții!
In 2019 inspiră PE CINEVA!
In 2019 fii tu însuți!
2019 vreau să fie anul meu. Personal, mirobolant, MAGNIFIC, frumos!

In 2019 vreau să schimb toate lucrurile care m-au făcut nefericită în 2018!

Vă doresc un an așa cum vi-l doriți voi! Ne revedem cu bine anul viitor.

Cu gratitudine,

Aceeași Maria Chetran!

Consultant în nutriție

Formator

Categorii: Uncategorized

9 comentarii »

  1. La multi ani si tie, Maria Chetran!Chiar daca nu stii, sunt o mare admiratoare si mi-as dori sa pot avea forta ta!Felicitari si keep going🤗🤗🤗Cristina Oprea

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s