Un stil de viață sănătos începe cu frigiderul tău!

Viața noastră cea de toate zilele începe din frigider. Ceea ce găsim în frigider, reprezintă ceea ce cumpărăm zilnic sau săptămânal. Noi suntem ceea ce se află în frigider practic. Noi suntem ceea ce mâncăm, bem, respirăm. Fie că ești vegetarian sau nu, este important să știi cum să alegi produsele sănătoase. Acum internetul îți oferă atât de multe soluții despre ce înseamnă a mânca sănătos sau a alege produse sănătoase, încât sincer nu ai nevoie de vreun specialist să facă asta pentru tine. Doar dacă lipsa timpului îți „interzice” să faci asta. Personal am învățat ca nu există nu pot, ci doar delăsare.

Intreb adeseori pe cei care mă întreabă” azi ce mănânc?” , si eu le spun.. ” deschide frigiderul și spune-mi ce ai în el sau fă-mi o fotografie”. Nimeni nu mi-a dat vreo fotografie cu frigiderul său, în schimb foarte mulți din cei întrebați, mi-au spus că nu au nimic în el. Așa arată dragilor un frigider gol!!!

Bun! Avem un frigider gol!

Cu ce îl umplem? Dacă tot ne batem cu pumnii în piept ca maimutele că de mâine începem să mâncăm sănătos, atunci hai să alegem produse sănătoase și să umplem frigiderul.

IMG_20180403_183302.jpgPutem găti sănătos, cu ceea ce cumpărăm și nicidecum cu ce avem în frigider. Important de ținut minte ” NU PUTEM MÂNCA ORICE” ! De ce? Pentru ca 90% din populația lumii suferă de o boală. Unii știu, alții nu știu, cei mai multi experimentează, cei mai mulți sunt obezi, parte din ceilalți sunt slabi și bolnavi. Așadar, mai spun odată..Fixul care îți schimbă viața nu este o dietă, este o denumire a unei rutine zilnice care te îndeamnă să manânci sănătos, de cinci ori pe zi, așa cum recomandă nutritioniștii și cum mănâncă unii de pe la 1800. Fixul ăsta te învață cum să îți organizezi chiar și frigiderul. Pentru că pun pariu că îți tii legumele în cutiile alea de jos de la frigider!! Așa-i??? Ei uite că legumele nu se pun acolo. Se pun undeva pe rafturile de sus, pentru ca atunci când deschizi frigiderul, impactul vizual sa fie…o LEGUMĂ! Una, doua , trei,cinci…Nu contează! Așa nu le uiți până putrezesc sau se strică în sertarele în care nici bătut/-ă nu te uiți.

Vezi, de aia nu manânci fructe și legume. Pentru că nu le vezi în frigider!

In frigiderul meu , în sertare, se află borcane,conserve, grăsimi. Pe alea le știu ca sunt acolo și le văd cu ușurință când se termină.

 

mdemde

Mi-aș fi dorit enorm de mult ca măcar câțiva din cei cărora le-am solicitat să facă asta, să-mi trimită o fotografie cu frigiderul lor. Desigur că ar fi fost mult mai ușor pentru ambele părți să facă asta, pentru a-mi da seama, cât respectă indicațiile date și cat își doresc să se schimbe.

Am intrat într-un frigider acum o lună.

Îmi repeta, „iaurtul ăla cu fructe nu e al meu, ciocolata aia nu e mea,  gulasul ăla nu-l mananc eu, de salam și de șuncă nu mă ating…”

– Si atunci cine mănâncă toate astea?

– Soțul, copiii…

-Ei nu te sprijină, nu vreți să vă schimbați împreună?

-Nu m-am gandit la asta…

Atunci mi- a venit în minte acel viral de pe internet ” Dacă pomului tău îi dai apă, de ce le dai copiilor tăi porcarii?”

Am intrat într-o polemică fără să îmi doresc asta și totodată am învățat să-mi vad de treaba mea, să nu mai fiu atât de vehementă întrucât convingerile mele drspre viață sănătoasă nu sunt ale tuturor.

Ne-am pus de acord asupra unui singur lucru. ” Să slabim sănătos și să fie pe termen lung”.

Atunci când pornesti la cumpărături, să pleci cu lista după tine, să nu te abați de la ea și să fii cu burta plină pentru a evita eventualele pofte care-ți vin sau ti-ar putea trece așa..razant prin creier!

Frigiderul meu? Arată sănătos, bine..nu-i prea plin astăzi, dar compartimentarea lui e cam așa: jos, în sertare, conserve, borcane, primul raft mâncare gatită, produse din carne, ouă, raftul doi si trei cu legume, raftul patru microgreens și lactate.  Rafturile de pe pereții frigiderului- lactate!

Rafturi – borcane, borcanele.

Încă mai lucrez la compartimentarea lui încercând să găsesc soluții sănătoase. În congelator, carne și fructe- afine, mure, căpșuni.

mdedav

Cum arată frigiderul tău??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s