Menstra și orele fixe

Aveam în plan de ceva vreme să scriu despre asta. Întrebările curg în fiecare zi despre perioada menstruală, așa că starea de oboseală pare-se că îmi dă idei creative și mă tine în prv:iză- doar atunci când este vorba despre scris și recunosc că sunt și în dispoziția necesară pentru asta.

Sindromul premenstrual este în general prezent la femeile care au un nivel scăzut de progesteron în timpul perioadei menstruale. Acest lucru, duce la schimbarea stării de bine avute înainte și le pot induce stări depresive. Aceasta ”depresie” duce la consumul de alimente tip junk food, care conțin foarte mult zahar. Cu cât mănânci mai mult zahar, cu atât crește și dorința ta de dulce în perioada menstruală. Cu cât iți dorești și bagi zahar în tine, corpul tău îmbătrânește. Așadar, cum combatem noi dorința de a nu mai manca dulce în perioada menstrei și premenstrei?

Ok, in perioada menstrei corpul nostru este intr-o cautare permanenta de magneziu. Suprinzator, boabele de cacao contin foarte mult magneziu. Asadar, daca tanjesti dupa ciocolata în timpul acestei perioade, încearcă să mănânci produse cu un nivel ridicat de cacao- gen 99% sau 90%, cei de la Lindt au astfel de produse, întrucât ciocolata neagra ar trebui sa iți ofere doza minima de magneziu. Nu trebuie sa mănânci o ciocolata, un pătrățel este suficient. Legumele verzi, sunt de asemenea bogate în magneziu. Magneziul poate diminua durerile menstruale, constipația, insomnia, durerile de cap, retenția de apa, durerile de sâni și chiar anxietatea. Nu vrei să știi ce bombe am eu în piept în perioada asta și ce taifun sunt.

De asemenea, în timpul menstruației, femeile iși curață organismul de ”toxine” și de ce sa nu spunem de emoții, care cel mai adesea se manifesta prin creșterea apetitului. Dacă semnalele stării de foame sunt ignorate, acestea se pot transforma într-o poftă nebună de dulce, așa că este de preferat sa mănânci atunci când ti se face foame. De preferat, la ore fixe. Dacă nu reușești, fii atentă și pregătește-te cu legume verzi bogate în magneziu. O pofta de dulce, poate fi de asemenea asociata cu nivelul scăzut al zaharului din sange – unele femei răspund altfel insulinei in timpul ciclului menstrual, făcându-le mult mai sensibile. Exista de asemenea studii care atesta faptul ca, mâncând ciocolata, nivelul de dopamina si serotonina din creier, creste. Totodata, sindromul premenstrual poate inlocui starea de bine a unei femei, și sigur nu vrei să mă vezi pe mine, cu una de iritabilitate, furie, oboseala, depresie, ceea ce conduce inevitabil la un consum exagerat de mâncare tip junk food, sau creșterea numărului de carbohidrați rafinați în timpul meselor și pe lângă acestea. Soluția este de a mari/ creste producerea nivelului de serotonina de la nivelul creierului, care în perioada menstruala scade, astfel că, prin creșterea acestui nivel, se reduce dorința de a manca excesiv. Serotonina se produce atunci când se mănâncă un fruct care nu este carbohidrat. De asemenea trebuie avut în vedere faptul ca astfel de pofte pot fi combătute și prin suplimentarea de calciu- fie din alimentație, fie din pastile, prin consumul de fructe și legume verzi, și proteine slabe. Fierul este de asemenea important- suplimentarea lui se face cu brio, prin consumul de sfeclă. Gustarea poate fi popcorn sau cereale la micul dejun.

Eu nu renunț la ciocolată și recunosc, dacă la 10 seara îmi trebuie dulce, la 10 seara mănânc un pătrățel de ciocolata neagră.

Nu uita!!! In menstra „câștigi” pana la trei kilograme, asa ca nu te cântări. Mai așteaptă trei zile dupa terminarea menstruatiei pentru a face asta. De asemenea, cu vreo trei zile inainte începi să reții apă!

 

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s