Supa crema de sparanghel
Ingrediente
500g sparanghel verde
usturoi- 2 catei
1 ceapa mare tocata
2 linguri unt
1000ml supa de pui sau de legume (morcov, telina, ardei – 300 gr legume – taiate cuburi)
100g smantana
sare si piper
Taiati sparanghelul bucati de aprox 1 cm. Caliti ceapa si usturoiul zdrobit in 2 linguri de unt la foc mediu, amestecand constant pana se inmoaie. Adaugati bucatile de sparanghel si asezonati cu sare si piper. Lasati amestecul la foc mediu pentru 5 minute, amestecand. Adaugati supa de pui sau legume , acoperiti oala si fierbeti 15 – 20 minute, pana se fragezeste bine sparanghelul.
Dati supa la blender, pana se transforma intr-o crema omogena. Adaugati smantana, mai puneti supa de pui sau legume, daca e nevoie de o consistenta mai fluida. Asezonati cu sare si piper.
Categorii: Cina