Când ai peste 37,3…🙄

37,3 a zis Arafat?
Păi să vedem…

În principiu, înainte de ovulație, temperatura bazală variază intre 36,2 –36,6 grade Celsius, însă în următoarea zi dupa ovulație modificarile hormonale determină o creștere de 0.4 – 1 grad în nivelul acesteia care durează de obicei până la urmatoarea menstruație (puteți remarca unele pusee în temperatură din când în când, însă dacă nu rămâne crescută înseamnă că nu ați ovulat încă).

La majoritatea femeilor, în primele zile ale ciclului menstrual, există o agravare a stării de sănătate (slăbiciune generală, dureri de cap, greață) și schimbări de dispoziție. Dacă pacienta începe să fie deranjată de alte manifestări tulburatoare (de exemplu, o creștere regulată a temperaturii fără semne ale ARVI), ar trebui să consulte un ginecolog.

Ce arată temperatura în timpul menstruației?

În fiecare lună, corpul unei femei se pregătește pentru o eventuală fertilizare. Aceasta crește producția principalului hormon de sarcină – progesteronul, care modifică structura stratului exterior al endometrului, pregătindu-se uterul pentru implantarea unui ovul fertilizat. Dacă sarcina nu apare, concentrația de progesteron scade, iar nivelul prostaglandinei, dimpotrivă, crește.

Cu 7-10 zile înainte de începerea noului ciclu, corpul luteum nu mai funcționează și se prăbușește, nivelul de progesteron scade, începe dezvoltarea unui nou folicul. Apoi începe menstruația. În acest moment, vasele mici ale endometrului se sparg și un ou nefertilizat, împreună cu un strat de mucus detașat, sub formă de cheaguri sângeroase, părăsește uterul.

Din primele zile ale ciclului, foliculii încep să se matureze în ovare, dintre care unul mai târziu devine dominant și, ajungând la maturitate, se rupe și eliberează un ou matur. Apoi, există o re-creștere a endometrului și formarea corpului galben.

Ce indicatori de temperatură sunt considerați normali și care abateri?

Medicii asociază o situație similară cu faptul că o femeie pierde o cantitate mare de sânge și lichid. În plus, ea suferă de stres, astfel încât organismul poate răspunde la debutul menstruației cu slăbiciune, cefalee și febră până la 37,2 ° C. Mulți ginecologi sunt convinși că o creștere regulată a indicatorilor de temperatură la 37,2 ° C în zilele menstruației este doar o reacție individuală a organismului.

Si totuși…
Unele femei raportează o creștere a temperaturii totale seara. Dacă termometrul arată 37 ° – 37,3 ° C numai în prima zi de menstruație, nu vă faceți griji.

Temperatura bazală
Temperatura bazală este cea mai joasă temperatură a corpului. TB este de obicei măsurată după un somn de noapte. În unele cazuri, medicii recomandă pacienților să înregistreze indicatori de temperatură bazali pe parcursul întregului ciclu. În funcție de dinamica TB, este posibil să se identifice eșecul hormonal, bolile infecțioase și multe alte perturbări ale sistemului reproducător.

Dacă femeia este sănătoasă, creșterea TB începe în perioada de ovulație. Indicatorii 37.1-37.4 ° C pot menține până la începutul ciclului menstrual. Cu câteva zile înainte de debutul sângerării, temperatura scade la 0,1-0,3 ° C, continuând să scadă cu fiecare zi care trece. Dacă BT în primele zile ale ciclului nu scade, dar crește, aceasta indică următoarele patologii:

Endometrita. În acest caz, TB se ridică la 37,5-38 ° C, dar în același timp indicatorii temperaturii totale nu se modifică.
Avortul spontan la începutul perioadei. Există cazuri în care o femeie are un avort spontan înainte de întârzierea menstruației. Terminarea patologică a sarcinii este însoțită de sângerări și o creștere a temperaturii de până la 37,5 grade, astfel încât acestea pot fi ușor confundate cu fluxul menstrual.
Procesele inflamatorii în organele pelvine. Inflamația în tuburile cervicale și uterine poate fi însoțită de o creștere a TB.

Motivele pentru creșterea temperaturii în timpul menstruației

Dacă temperatura femeii crește în timpul menstruației, trebuie să consultați imediat un medic. Motivele care pot declanșa schimbarea indicatorilor de temperatură includ:

Recidivarea bolilor cronice.

În primele zile ale ciclului în corpul feminin, unele boli cronice pot fi exacerbate, care sunt însoțite de o schimbare a indicatorilor de temperatură, precum și tragerea durerii în abdomenul inferior sau în spatele inferior.

Debutul menopauzei. Premenopauza este un eveniment destul de frecvent. Acesta este adesea precedat de o creștere regulată a temperaturii în timpul menstruației, transpirației și bufeurilor.

Bolile infecțioase ale sistemului genito-urinar.

În timpul perioadei de menstruație, corpul devine foarte vulnerabil la penetrarea agenților patogeni care intră prin cervixul dilatat. Din acest motiv, ginecologii recomandă ca femeile să respecte cu atenție igiena, să evite toaletele publice și să schimbe în mod regulat tampoane le.
În timpul menstruației, femeile pot prezenta diaree, greață, balonare. În primul rând, acest lucru indică o malnutriție sau abuz de anumite alimente.

Posibile simptome concomitente

Durerea în primele zile de menstruație este un fenomen natural cauzat de contracțiile uterului. Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că durerea în timpul menstruației trebuie tolerată. Sindromul de durere acută poate fi atenuat cu analgezice. Dacă durerea severă în timpul menstruației este repetată în mod constant, trebuie să consultați un medic.

În timpul menstruației, o femeie poate avea și alte manifestări în afară de durere și febră. Simptomele însoțitoare includ dureri de cap, slăbiciune generală, somnolență, nervozitate, tulburări de somn etc.

Cum de a atenua situația?
Totul depinde de stilul de viață al unei femei în aceste zile. Pentru a elimina disconfortul în timpul menstruației, experții recomandă respectarea următoarelor reguli:

Reduceți activitatea fizică, altfel fluxul de sânge către organele pelvine va crește doar.
Excludeți accesul la saună și la baie. Schimbarea bruscă a temperaturii afectează circulația sângelui. În plus, în zilele de menstruație riscul de infecție crește, astfel că scăldatul în locurile publice este mai bine să fie exclus. Toate procedurile de igienă trebuie efectuate sub un duș cald.
Nu beți alcool. Sub influența lor în corpul feminin crește fluxul de sânge.
Nu mâncați alimente fast-food și alimente noi. Sistemul digestiv răspunde acut la o schimbare a regimului alimentar în timpul menstruației.
Asigurați-vă că utilizați un prezervativ în timpul actului sexual datorită riscului ridicat de infecție.
Nu luați medicamente care măresc fluxul de sânge sau subțiază sângele. În timpul menstruației, este mai bine ca o femeie să renunțe la aspirină, ceea ce va crește sângerarea.

Așa că doamnele au o scuză, așteptăm domnii 🙄

Categorii: Uncategorized

1 comentariu »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s